Precizētas prasības pārtikas kvalitātes shēmām

IMG_7927Otrdien, 26. septembrī, valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus noteikumos, kas nosaka prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtību. Izmaiņu ieviešana patērētājiem dos iespēju saņemt vairāk jaunu pārtikas kvalitātes shēmu produktu.

Izmaiņas noteikumos paredz precizēt prasību pārtikas kvalitātes shēmu dalībniekiem par iepriekšējā periodā saražoto produktu pārskata iesniegšanu, nosakot, ka to iesniedz operatori, ja to darbība shēmā iepriekšējā gadā ir bijusi vismaz trīs mēnešus.

Noteikumos arī precizēts, ka Nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā (NPKS) maizes ražošanā neizmanto pārtikas piedevas, izņemot askorbīnskābi un askorbātus (E 300 – E 301).

Tāpat noteikumos precizētas prasības sulu dzērieniem, kurus ražo no augļu biezeņa un/vai koncentrēta augļu biezeņa, kā arī prasības graudiem, speciālajam iesalam un žāvētiem augļiem.

Izmaiņas noteikumos nosaka arī kvalitātes prasības jaunai NPKS produktu grupai – krēma konditorejas izstrādājumiem. Precizētas prasības NPKS operatora izejvielu piegādātāju sarakstam.

Tāpat noteikumos precizētas atsauces uz Eiropas Savienības tiesību aktiem.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” tīmekļvietnē. Plašāka informācija par grozījumiem Ministru kabineta (MK) 2014. gada 12. augusta noteikumos Nr. 461 “Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība” pieejama MK tīmekļvietnē.

 

Avots: Zemkopības ministrija

Comments are closed.