Topošie pavāri konkursa “domā Loģiski! Radi Bio!” finālā izaicinās esošos skolu ēdinātājus

BIO_DomaRadiŠī gada 25. maijā noslēgsies topošo pavāru konkurss “domā Loģiski! radi Bio!”, kas parādīs labākos starp jaunajiem ēdināšanas speciālistiem, un arī izaicinās esošos izglītības iestāžu ēdinātājus, radot un rādot inovatīvas ēdienkartes sākumsskolas skolēniem.

10 konkursa finālistu gatavotos ēdienus un izstrādātās ēdienkartes vērtēs Latvijā atzīti pavāri un pārtikas speciālisti, viņu darbu vēros un konkursa norisi iedvesmos Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone.

Konkursa “domā Loģiski! radi Bio!” ietvaros topošajiem pavāriem un ēdināšanas speciālistiem no visas Latvijas bija jāizstrādā vienas nedēļas ēdienkarte sākumskolas skolēniem, iekļaujot tajā pēc iespējas vairāk bioloģiskus produktus, kā arī ievērojot mūsdienīgas ēst gatavošanas principus.

Izvērtējot iesniegtos darbus, tika izvēlēti 10 finālisti, kas 25. maijā plkst. 14:00 Rīgā, Nīcgales ielā 26, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma telpās cīnīsies par uzvarētāja titulu. Konkursa finālā katra no izvirzītajām komandām pagatavos vienas dienas pusdienas sākumskolas skolēniem. Dalībnieku izstrādāto ēdienkarti vērtēs Latvijā atzīti un augstu vērtēti pārtikas nozares pārstāvji un eksperti: šefpavārs Ingmārs Ladigs, uztura speciāliste Liene Sondore, bioloģiskās pārtikas eksperte Jana Simanovska, veselīga dzīvesveida un uztura bloga “Happy Whispers” autore Līga Andžāne, Latvijas Bioloģiskās Lauksaimniecības Asociācijas valdes loceklis Jānis Garančs.

Tiks vērtēta gan ēdienkartes atbilstība mūsdienu gatavošanas standartiem, gan tās uzturvērtība, atbilstība MK izstrādātajiem noteikumiem sākumsskolas skolēnu ēdināšanai, bioloģisko produktu īpatsvars ēdienkartē, kā arī ēdiekartes autoru pamatojums tieši šādas ēdienkartes veidošanai. Ņemot vērā uzdevuma mērķi – radīt vienas nedēļas ēdienkarti sākumsskolas skolēniem, konkursa dalībnieku veikumu vērtēs arī sākumsskolas skolēnu žūrija bloga “Viensplusviens” autores Lauras Grēviņas vadībā. Skolēniem palīdzēs un viņus atbalstīs Iveta Vējones kundze, kas būs konkursa noslēguma goda viešņa.

Konkurss noslēgsies ar uzvarētāju apbalvošanu, dāvinot  tiem meistarklases pie labākajiem Latvijas pavāriem, profesionālus virtuves rīkus, kā arī aktuālo literatūru par mūsdienīgu gatavošanu.

Aicinām mediju pārstāvjus piedalīties konkursa noslēguma pasākumā 2016. gada 25. maijā plkst. 14:00 Nīcgales ielā 26, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma telpās!

Būsim pateicīgi, ja iepriekš ziņosiet par savu dalību, rakstot vai zvanot Līgai Ansonei – [email protected], 29429391.

Konkurss notiek kampaņas “BioLoģiski!” ietvaros. Kampaņa “BioLoģiski!” īstenota ar Eiropas Savienības un LR Zemkopības ministrijas finansiālu atbalstu un Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas līdzfinansējumu. Tā noritēs līdz 2016. gada jūlijam. Kampaņas īstenotājs ir Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija.

 

Par bioloģisko pārtiku

Bioloģiskā pārtika ir audzēta un ražota saskaņā ar dabiskajiem augu un dzīvnieku augšanas procesiem, neizmantojot sintētiski ražotus pesticīdus, minerālmēslus un antibiotikas. Termini “bioloģisks” un “ekoloģisks”, “bio” un “eko” attiecībā uz pārtiku ir vienlīdzīgi.

 

www.biologiski.lv

Līga Ansone
Konkursa domā Loģiski! radi Bio! koordinatore
[email protected]
29429391

Comments are closed.