Jau trešo gadu “Lauku ceļotājs” pavasari sagaida ar akciju “Atvērtās dienas laukos”, aicinot ikvienu lauku tūrisma uzņēmēju pievienoties šai vienas dienas akcijai un kopīgi popularizēt Latvijas laukus un savus audzētos, ražotos produktus Latvijas iedzīvotājiem. Šī akcija jau kļuvusi par tradīciju – iesākt vasaras tūrisma un ražošanas sezonu ar plaši atvērtām durvīm, aicinot visus interesentus, klientus, kaimiņus un vienkārši zinātkāros uz saimniecībām, lai iepazīstinātu ar bagātīgo piedāvājumu, ko ikdienā tūrists var ieraudzīt, nogaršot, sadzirdēt un sajust mūsu Latvijas laukos.
Atvērtās dienas laukos 2016
Izsludina pieteikšanos Zemkopības ministrijas konkursam “Sējējs 2016”
Zemkopības ministrija (ZM) aicina lauku uzņēmējus, jaunos zemniekus, kā arī ģimenes laukos pieteikties lauksaimnieku vidū iecienītajam konkursam “Sējējs 2016”. Izvirzīt pretendentus konkursam aicinātas ne tikai pašvaldības, bet arī lauksaimnieku un pārtikas ražotāju nevalstiskās organizācijas. Konkursa dalībniekus šogad vērtēs septiņās grupās un tiks pasniegta arī balva par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā.
Varēs saņemt atbalstu par nektāraugu audzēšanu
Lai papildus jau spēkā esošajām lauku attīstības platībatkarīgo atbalstu maksājumu aktivitātēm pasākumā “Agrovide un klimats” varētu sākt jaunu aktivitāti “Saudzējošas vides izveide, audzējot augus nektāra ieguvei”, valdība otrdien, 8.martā, apstiprināja grozījumus noteikumos par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu 2014.–2020.gada plānošanas periodā.
Seminārs par bioloģisko lopkopību
SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra” Jēkabpils nodaļa rīko bezmaksas izglītojošo semināru “Efektivitātes paaugstināšana bioloģiskajā lopkopības saimniecībā”. Semināra mērķis – apgūt zināšanas par veselīga bioloģiska ganāmpulka nodrošināšanu un daudzgadīgo zālāju audzēšanu lopbarībai. Seminārs notiks šī gada 3.martā pulksten 10:00 Jēkabpils konsultāciju birojā, Bebru ielā 108.
Jauni pētījumi – bioloģiskajā pienā un gaļā ir vairāk “labo” tauku
Gaļa un piens ir būtiski cilvēka organismam nepieciešamo polinepiesātināto tauku avoti, un jauni starptautiski pētījumi apliecina, ka bioloģiskajā gaļā un pienā polinepiesātināto tauku ir vairāk. Abi pētījumi februārī publicēti žurnālā “British Journal of Nutrition”, un tos vadīja Ņūkāstlas universitāte.